Брусниця чим корисна ця ягода

Має потужні антибактеріальні властивості, допомагає боротися з інфекціями та алергією.. Крім цього, в брусниці міститься безліч корисних вітамінів і мінералів: марганець, натрій, магній, вітаміни А, E, B, PP, каротин, пектинові речовини, фруктові кислоти, дубильні речовини та клітковина.

Які хвороби лікують брусниця?

У народній медицині застосовують також ягоди брусниці. Ними лікують туберкульоз легень, гастрити зі зниженою кислотністю, ревматизм. Відвар ягід (морс) добре допомагає при лихоманливих станах. Сік корисний за зниженого артеріального тиску, а свіжі ягоди полегшують стан хворих при клімактеричних неврозах.

Коли не можна їсти брусниці?

Якщо у гіпертоніків ягоди знижують високий артеріальний тиск, то у тих, хто і так схильний до низького, брусниця може викликати навіть непритомність. Не варто їсти багато брусниці людям з підвищеною кислотністю шлунка та нездоровою печінкою.