Чим годувати після пневмонії

Відмінно підійдуть при зниженні проявів хвороби яйця, м'ясні або рибні котлети, хліб із цільнозернового борошна, овочі, фрукти, добре розварені каші, олії (до 5 ст. ложок на добу).28 січ. 2021 р.

Що потрібно їсти після пневмонії?

Вживання продуктів, багатих вітаміном А та бета-каротином (морква, червоні овочі та фрукти) сприяє відновленню та регенерації епітелію дихальних шляхів. Також після перенесеної пневмонії необхідно боротися із запиленістю приміщень (вологе прибирання, провітрювання), відмовитися від куріння.

Які продукти корисні при запаленні легенів?

Збагатіть свій щоденний раціон продуктами багатими на білок: м'ясо риба, птиця без шкіри, сир, молочні продукти, яйця, рослинні білки: соя, бобові (за переносимістю) – сочевиця, нут, маш, квасоля, горох. Білкові продукти повинні бути присутніми у Вашому раціоні не менше 3 разів на день, приблизно по 80-100 г.