Крім баранини до раціону входять козлятина, яловичина, конина, верблюжатина, в окремих районах Туви — м'ясо яка або оленя. М'ясо вживається в їжу і в повсякденному житті, і обрядово-ритуальних практиках.
Що їдять тувинці?
М'ясні страви:
- Согажа – шматочок печінки, загорнутий у вісцеральний жир, підсмажений на вугіллі, що горить. …
- Кара мүн (тув. …
- Ізиг-хан (тув. …
- Вужа – нижня частина туші курдючного барана. …
- Тирткан – ковбаса з кишок та дрібнорубаного м'яса.
- Чөреме – страва у вигляді ковбаси-джгута, приготовлена з нарізки шлунка та кишок.
Похожі
Що п'ють тувинці?
Сутуг шай – один із найулюбленіших напоїв тувінців. Він добре вгамовує спрагу, надає силу, бадьорість. Гарний чай не тільки з коров'ячим молоком, а й з овечим, козячим. У верблюжому молоці багато солі, тому сіль кладуть після того, як чай звариться.