Чим корисна гаряча їжа

Обробка їжі за допомогою нагрівання допомагає заздалегідь виробитись корисним хімічним речовинам. До того ж гаряча їжа поглинається повільніше, що також корисно для організму. Він поступово обробляє отриману їжу і повільно, але правильно засвоює поживні речовини.21 Гру. 2020 р.

Навіщо потрібно їсти гарячу їжу?

У гарячій їжі поживні речовини вже частково розщеплені. Приготування на пару, запікання та інша обробка продукту високими температурами запускає процес розщеплення корисних хімічних та поживних речовин ще до того, як вони потраплять до організму.

Чому нам подобається гаряча їжа?

Тому що відчуття смаку – це чисто хімічний процес, який відбувається на смакових рецепторах нашої мови. Тобто повноцінно реакція пройде тільки тоді, коли їжа буде оптимальною температурою (підвищення температури сприяє прискоренню реакції, як відомо).