Чим корисна лохина для організму протипоказання

Чорниця багата магнієм, кальцієм, фосфором, натрієм, залізом та калієм. У ній високий вміст клітковини, флавоноїдів, антиоксидантів та амінокислот. У лохини, Як і у всіх ягодах фіолетового кольору, містяться антоціани. Це речовини, що пригнічують розвиток ракових пухлин та уповільнюють процеси старіння.20 сент. 2021 р.

Кому не можна їсти лохину?

Кому не можна їсти лохину Плоди лохини не слід вводити в раціон людям з дефіцитом глюкозо-6-фосфатдегідрогенази (G6PD), оскільки після поїдання плодів даної рослини у них виявиться гемолітична анемія. Ця патологія відноситься до категорії генетичних.

Чим корисна і небезпечна лохина?

Чорниця благотворно впливає на роботу головного мозку, зміцнює імунну систему, очний м'яз, знижує рівень холестерину в крові, забезпечує профілактику атеросклерозу та гіпертонії, нормалізує обмін речовин. Шкода лохина може завдати людям із підвищеною секрецією шлунка.