Чим корисна оливка без кісточки

Натуральні оливки – криниця корисних речовин: в оливках є практично всі необхідні людині вітаміни та мікроелементи. Вони містяться вітаміни А, В1, В2, В3, В4, В5, В6, В9 (фолієва кислота), С, Е, К. Оливки містять такі елементи, як натрій, кальцій, калій, магній, залізо, фосфор, мідь, цинк, селен.

Що краще оливки з кісточками чи без?

Є думка, що саме м'якоть біля кісточки дуже впливає на натуральний смак. До того ж, оливки без кісточки набагато більше просочуються розсолом, а отже, у них з'являються нові смакові ноти. Якщо хочете скуштувати якісний продукт, то ваш вибір – цілі оливки.

Що лікують оливки?

Вони покращують обмін речовин, добре впливають на роботу щитовидної залози, зміцнюють кістки та суглоби, лікують хвороби серця, печінки та шлунково-кишкового тракту. Відомо сприятливий вплив оливок та оливкової олії на стан шкіри та волосся.