Чим корисна шкірка апельсина

Шкірка апельсина містить більше вітамінів А, С, Е, ніж його м'якоть, багата ефірними оліями, рослинними пігментами та пектиновими речовинами. У ній багато калію та фосфору. Американські вчені заявили про користь апельсинової кірки для серця.23 груд. 2019 р.

Чи можна їсти шкірку від апельсина?

За словами дієтолога Аїди Каримової, апельсини, лимони, мандарини, помело та грейпфрути можна їсти зі шкіркою, тому що в ній міститься більше вітамінів, ніж у м'якоті. Більше того – це додаткове джерело клітковини.

Навіщо корисна шкірка апельсина?

Шкірка апельсина містить більше вітамінів А, С, Е, ніж його м'якоть, багата ефірними маслами, флавоноїдами (рослинними пігментами) та пектиновими речовинами. У ній багато калію та фосфору, які життєво необхідні рослинам, а також натрію, що бере участь у клітинному обміні та підвищує зимостійкість рослин.