Чим корисна скумбрія і в якому вигляді

Скумбрія – джерело кислоти омега-3, яка підвищує захисні функції організму, оптимізує обмін речовин та рівень гормонів. Особливо корисна скумбрія дітям, вагітним і жінкам, що годують, людям із серцево-судинними захворюваннями. Людям із підвищеною чутливістю до риби (алергіків).

У якому вигляді скумбрія найкорисніше?

Відварена. Можливо, для когось видасться дивним, але це найкорисніший спосіб приготування риби. Таким чином, зберігається найбільша кількість цінних речовин і ще легше засвоюється організмом.

Скільки скумбрії можна їсти за день?

Можливу шкоду скумбрії Солону та копчену рибу не рекомендують вживати людям із хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки та нирок. Також логічно утриматися від вживання скумбрії тим, хто має алергію на рибу. Решта ж цілком можна їсти по 150-200 г скумбрії 2-3 рази на тиждень.