Чим корисна закваска

Закваски корисні, оскільки містять живі бактерії. Вони нормалізують роботу ШКТ, а отже — покращують самопочуття та підвищують якість життя. Якщо шлунок працює як годинник, людина відчуває приплив сил. У нього гарний настрій, здорова шкіра та міцний імунітет.

Що корисніше за кефір чи закваску?

Просто скажу, що закваска корисніша за кефір завдяки більшому вмісту молочнокислих бактерій – якщо в кефірі кількість життєздатних молочнокислих бактерій КУО в 1 см3 – не менше 1х107, то у заквасці – не менше 1х108.

У чому користь хліба на заквасці?

Хліб на заквасці легше засвоюється. Це тим, що з бродінні тесту на заквасці у ньому утворюється молочна кислота, що цілком відповідає людському обміну речовин. І, навпаки, під час використання дріжджів у результаті бродіння утворюється спирт, що з часом веде до перебудови обміну речовин.