Чим корисне сире солоне сало

Сало багате вітамінами А, Е, мінеральними речовинами (калій, фосфор, мідь, селен, цинк та інші), а також поліненасиченими жирними кислотами омега-6, які сприятливо впливають на серцево-судинну систему, сприяють нормалізації рівня холестерину, важливі для обміну речовин, нормальної роботи мозга.19 жовт. 2021р.

Чим корисне сире сало?

– Сало багате на жиророзчинні вітаміни A, E і D, а також арахідонову кислоту, яка відноситься до омега-6 ненасичених жирів і є однією з незамінних жирних кислот. Арахидонова кислота допомагає організму боротися з вірусами та бактеріями.

Чи можна їсти сире сало?

Сало краще є термічно необроблене, свіже чи солоне. А ось засмажене сало лікарі їсти не рекомендують – вплив високих температур протягом тривалого часу змінює склад жирів не на краще.