Чим корисні дріжджі для випічки

Дріжджі є джерелом вітамінів групи В (B1, B2, РР, пантотенової кислоти, B6), вітаміну D. Вони містять ергостерол, здатний при опроміненні ультрафіолетовими променями утворювати ряд кристалічних речовин, у тому числі кальциферол (вітамін D2).

Як дріжджі впливають на організм людини?

Регулярне вживання продуктів бродіння веде до хронічної мікропатології, до зниження опірності організмупідвищення сприйнятливості до впливу іонізуючих випромінювань, швидкої стомлюваності мозку, сприйнятливості до впливу канцерогенів та інших екзогенних факторів, що руйнують організм.

Для чого потрібні дріжджі у випічці?

У процесі життєдіяльності дріжджі споживають цукор та виділяють вуглекислий газ та етиловий спирт, які поглинаються тестом і згодом виділяються тестом під впливом температури в процесі випічки.