Чим корисні супи для людини

Всі вітаміни, макро- та мікроелементи, які отримують при варінні м'яса та овочів, залишаються в рідині. Тому бульйон не тільки сприяє нормалізації водно-сольового балансу, але й наповнює організм поживними речовинами. У холодну пору року ми п'ємо його, щоб зігрітися, а ще підвищити тонус і покращити самопочуття.14 лют. 2022р.

Навіщо корисно їсти супи?

Суп швидко засвоюється організмом, добре зігріває в зимовий холод і покращує травлення. У супі зберігається набагато більше корисних речовин, ніж при смаженні чи гасінні. Також супи менш калорійні, що автоматично відносить їх до дієтичного харчування. Хороший наваристий суп навіть полегшує симптоми застуди.

Що буде, якщо людина не буде їсти суп?

Одні з них, наприклад, желіруючі речовини в м'ясному бульйоні, корисні для м'язової та хрящової тканини. Інші стимулюють вироблення жовчі, а вона, у свою чергу, підтримує перистальтику кишечника, щоб усі відходи вчасно видалялися з організму. За відсутності супів це відбуватиметься гірше. Запори, бродіння, токсини.