Чим корисний пшоно

Крім крохмалю та клітковини, пшоно також є джерелом вітамінів і мінералів. У ньому містяться такі мінерали, як кальцій, мідь, залізо, магній, марганець, фосфор, калій та селен. Це відмінне джерело вітамінів групи B: фолієвої та пантотенової кислоти, ніацину, рибофлавіну та вітаміну B6, а також вітамінів C, E та K.

Чим корисний відвар із пшона?

Пшоно допомагає контролювати рівень цукру та дає людині необхідну енергію за рахунок протеїнів. Корисно пшоно і при панкреатиті. У період загострення продукт краще виключити, тоді як під час ремісії варто вживати пшоняну кашу 2-3 десь у тиждень. Властивості пшона корисні і тим, хто страждає на гастрит.

Коли не можна їсти пшоняну кашу?

Просо не рекомендується пацієнтам із патологіями щитовидної залозиоскільки воно заважає надходженню йоду. Також слід утриматися людям при низькій кислотності шлунка, частих запорах. Продукт слід обережно вживати вагітним жінкам у третьому триместрі.