Чим корисний сімка

Це поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК), які синтезуються в організмі людини. Сьомга також містить комплекс вітамінів – фосфор, йод, калій, магній та цинк. Такий склад робить її універсальним продуктом для покращення роботи мозку, зміцнення імунітету та профілактики серцевих захворювань.16 лист. 2022р.

Кому не можна сьомгу?

Сьомга протипоказана:

  • при хронічних захворюваннях печінки;
  • при запаленнях та виразках у ШКТ;
  • при сечокам'яній хворобі;
  • при каменях у жовчному міхурі;
  • при гіпертонії;
  • людям, схильних до алергічних реакцій.

Чи можна часто їсти сьомгу?

У той же час у лососі, форелі, сардинах, тунці та скумбрії багато поживних речовин на основі жиру. А для задоволення організму в омега-3 експерти рекомендують їсти оселедець, сьомгу та скумбрію хоча б раз на тиждень.