Це поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК), які синтезуються в організмі людини. Сьомга також містить комплекс вітамінів – фосфор, йод, калій, магній та цинк. Такий склад робить її універсальним продуктом для покращення роботи мозку, зміцнення імунітету та профілактики серцевих захворювань.16 лист. 2022р.
Кому не можна сьомгу?
Сьомга протипоказана:
- при хронічних захворюваннях печінки;
- при запаленнях та виразках у ШКТ;
- при сечокам'яній хворобі;
- при каменях у жовчному міхурі;
- при гіпертонії;
- людям, схильних до алергічних реакцій.
Чи можна часто їсти сьомгу?
У той же час у лососі, форелі, сардинах, тунці та скумбрії багато поживних речовин на основі жиру. А для задоволення організму в омега-3 експерти рекомендують їсти оселедець, сьомгу та скумбрію хоча б раз на тиждень.