Чим корисно чи шкідливо манго

Манго багате вітамінами групи В, С, А, Е, а також магнієм, кальцієм, залізом та цинком. Регулярне вживання фрукта допоможе дбати про серце, покращити здоров'я очей та волосся, зміцнити імунітет. Вчені рекомендують обов'язково увімкнути манго у раціон харчування, якщо на фрукт немає алергії.9 лист. 2021 р.

Кому не можна їсти манго?

Протипоказано манго при індивідуальній непереносимості, загостренні панкреатиту та ниркових патологіях. Висновок один – все добре в міру. Для дорослих людей трохи більше двох фруктів щодня, а дітей достатньо одного. Зовсім маленьким – у невеликій кількості у вигляді пюре.

Чому не можна їсти багато манго?

Незрілі плоди манго можуть спровокувати розлад шлунка чи коліки. Якщо з'їсти дуже багато екзотичного фрукта, це може спричинити діарею. Ендокринолог GMS Clinic Ольга Ігнатова заявила, що глікемічний індекс манго становить 40-60 ОД (залежно від зрілості, його сорту та розміру плоду).