Чим роблять сир

Загальний принцип виготовлення сиру, Як правило, однаковий: готується молоко, використовується сичужний фермент, збирається сирна маса, проціджується, розмішується, нагрівається; потім відбувається посолка та дозрівання сиру. У деякі сири додається цвіль або бактерії.

Що входить до складу сиру?

Основні інгредієнти, які входять до складу сиру – це молоко нормалізоване або пастеризоване, сіль, закваска та молокозгортаючий фермент. Молоко є основним та найважливішим інгредієнтом будь-якого сиру. Щоб відповідати високим стандартам, молоко повинно мати високий вміст білка.

Що використовують із виробництва сиру?

Як сировина використовується пастеризоване чи сире молоко корови, кози, вівці, буйвола чи кобили. Для згортання використовується сичужний фермент чи кислота. При дозріванні додають цвіль, мікроорганізми чи бактерії. Технологія виготовлення сиру загалом ідентична всім видів.