Чому морська риба корисніша за річкову

Морська риба вважається одним із найбільш корисних продуктів для людини. Включаючи її в меню, можна убезпечити себе від багатьох хвороб та зміцнити організм. Крім того, морська риба містить багато поліненасичених кислот, які сприятливо впливають на стан шкіри, нігтів, волосся..19 лист. 2021 р.

У чому різниця між морськими та річковими рибами?

🧂 На смак морська риба нейтральніша, ніж прісноводна. Морська риба рухається активніше, ніж річкова, У неї більше простору – тому м'ясо щільніше. А ще у морський риби зазвичай менше кісток. 💊 В морський рибі більше йоду та брому — його майже немає у м'ясі прісноводної риби.

Яка користь від морської риби?

Морська риба особливо багата йодом, марганцем, міддю, цинком, необхідними для нормального обміну речовин. Особливо багато йоду у складі тканин донних риб (тріска, камбала, зубатка, карась та ін.). Морські риби концентрують у своєму тілі цілу низку мікроелементів (бор, залізо, літій, фтор, бром та ін.)