Мати й мачуха завдяки своєму насиченому складу має відхаркувальний, протизапальний, дезінфікуючий, обволікаючий, спазмолітичний, зміцнюючий, ранозагоювальний властивості, а також нормалізує діяльність нервової системи та регулює артеріальний тиск.24 лист. 2020р.
Чи можна пити матір та мачуху як чай?
Мати-й-мачуха від кашлю – найкращий натуральний засіб. Для приготування ліків необхідно заварити листя та квіти мати-й-мачухи окропом, процідити та пити як чай по одній столовій ложці через кожні три години..
Як правильно заварювати та пити матір та мачуху?
Близько 10 г (2 столові ложки) Мати-і-мачухи листя поміщають в емальований посуд, заливають 200 мл (1 склянка) окропу, закривають кришкою і нагрівають на киплячій водяній бані протягом 15 хвилин, охолоджують при кімнатній температурі протягом 45 хвилин, проціджують, залишок віджимають.