Форель чи сьомга що краще

Що корисніше: форель чи сьомга? Обидва види цінують великий вміст поліненасичених жирних кислот, легкозасвоюваного білка і амінокислот. У сьомга більше білків, жирів, вітаміну PP та E, фосфору, омеги-3, а в форелі більше вітаміну D. Вона позбавлена ​​вітамінів і мікроелементів.

Що краще лосось сьомга чи форель?

Обидва підвиди лососевих мають яскраво виражений смак і відрізняються великою користю для організму. Дієтологи найчастіше рекомендують форель через меншу жирність, але для засолювання або приготування на грилі краще підходить жирна сьомга.. Її ж найчастіше використовують для суші та ролів.

У чому різниця між фореллю та сьомгою?

Чим сьомга відрізняється від форелі Буває, що за сьомгу видають менш дорогі види риби, наприклад, форель. Відрізнити одну від іншої можна по рожевій смужці, яка тягнеться біля форелі від голови до хвоста по середній лінії. При термічній обробці форель світлішає, а у сьомги колір м'якоті не змінюється.