Горіх мигдаль чим корисний для організму людини

За словами експерта, цей сирий горіх багатий мононенасиченими жирними кислотами та клітковиною. Також він допомагає знизити рівень холестерину у крові. Крім цього, 30 г мигдалю будуть чудовим джерелом білка, вітамінів та мінералів. Горіх допомагає запобігти серцево-судинним захворюванням і хворобам нирок.13 черв. 2022 р.

Скільки мигдалю можна за день їсти?

50 г Скільки можна їсти за день Добова норма солодкого мигдалю для дорослої людини – це 8-10 горішків (30-50 г на день). Винятком є ​​гіркий сорт. Він містить глікозид амігдаліну, здатний розкладатися на цукор, бензальдегід та ціаністий водень (отрута). Без термічної обробки гіркий горіх вживати заборонено.

Що станеться з організмом, якщо є мигдаль щодня?

У горіху багато незамінних жирних кислот омега-3 – зокрема, альфа-ліноленової. У комплексі з антиоксидантами омега-3 піклується про здоров'я мозку: покращує пам'ять, нормалізує когнітивні функції, оберігає від розвитку різноманітних розладів – тієї ж депресії..