Хороший казанок з чого

Найбільш поширеними матеріалами для виготовлення похідних казанків є алюміній, сталь та титан. Сталевий похідний казанок – найдешевший варіант, він легкий та міцний. Алюмінієві та титанові похідні казанки – дорожчі, зате вони й практичніші, ніж їхні сталеві побратими.

Як правильно вибрати туристичний казанок?

Досвідчені туристи рекомендують брати казанок у розрахунку 0,5 літра на людину плюс 10-15% від обсягу, що вийшов, як запас на випаровування. Можна врахувати додатково ще 1-1,5 літра води на чай, але це вже не обов'язково – чаювання можна влаштувати після обіду.

Скільки важить казанок?

Котел ємністю 1 літр, має прямокутну дужку, маса – 200 г. Миска-підкотельник ємністю 0,5 літра, маса – 140 г. У комплекті є фляга (об'єм 1 літр при вазі 220 г).