Кінза що з ним робити

Щоб зробити смак насіння яскравішим, їх спочатку обсмажують на сухій сковороді. – Кінзу можна додавати всюди, куди ви звикли класти кріп (разом із ним чи замість). Вона також чудово поєднується з базиліком, з кресами, чабером, цибулею та часником, а її насіння – зі східними прянощами на кшталт зіри, куркуми та кмину.

Як можна використовувати кінзу?

Кінза – частий інгредієнт салатів, бутербродів, сендвічів, яєць. Зелень кінзи чудово поєднується з кропом, базиліком, м'ятою, перцем чилі та часником. Завдяки пряному смаку, кінза підходить для страв з м'яса та риби, а також до квасолевого та горохового супів.

Як зберегти свіжу кінзу на зиму?

Обсушену зелень кінзи поріжте як зазвичай на салат і дуже щільно утрамбуйте в банки до плічок. Після цього залийте зелень олією. У банку не повинно залишитись повітря, інакше заготівля дуже швидко зіпсується.