Коли краще запивати їжу

Час, через який можна напитися досхочу, залежить від виду їжі: після фруктів та овочів пити можна через 30 хвилин, а ось після м'ясної їжі та каш – лише через 2 години. Рідина пом'якшить харчову грудку в шлунку і запобігає запору.

Коли правильно запивати їжу?

Гастроентеролог, дієтолог центру сімейної медицини «Здравиця» Ірина Федорченко впевнена, що здоровим людям можна запивати їжу, а також можна пити і до, і після їжі: — Краще, якщо це буде вода чи чай, інші напої без доданого цукру, не дуже гарячі чи холодні, без газу.

Чому не треба пити одразу після їжі?

Більш ніж 200 мл води, випитої відразу після їжі, може зашкодити шлунку. Слід почати вживання води приблизно через 1-2 години після щільного прийому їжі. Тепла рідина розбиває харчову грудку і рятує від можливої ​​запору.