Сухе – чудово поєднується із закусками та гарячими м'ясними стравами. До риби і морепродуктів рекомендується подавати австрійський рислінг: він сухий, але має трохи солонуватий смак. Сухий рислінг гармонує навіть із пряними стравами східної кухні: корейської, японської, тайської, китайської, індійської.31 груд. 2015р.
Як правильно пити рислінг?
Рислінг чудово відтінюється кайєнським, сичуаньським і запашним перцем, імбиром, гвоздикою, корицею, куркумою, мадрас каррі, цибулею, соєвим соусом і соусом теріяки, майораном, базиліком, рисовим оцтом. Не варто подавати рислінг з ароматними сирами, до нього ідеально підійдуть м'які делікатні сири з коров'ячого молока.
Хто п'є рислінг?
Крім Німеччини Рислінги виробляються в Австралії (у долинах Іден і Клер), США, французькому Ельзасі, Новій Зеландії та Австрії. Примітно, що в Ельзасі виробляють переважно сухі Ріслінги, а в Німеччині — напівсухі, напівсолодкі та солодкі.