Коли подають десерт

Солодкі страви, які зазвичай називають десертом, зазвичай подають. наприкінці трапези. Для цих страв потрібний дрібніший і витонченіший посуд і прилади, ніж для основних закусок.10 лип. 2018р.

Як є десерт з етикету?

Еклери, тверді тістечка з горіхами та інші, подібні до них, прийнято їсти невеликими шматочками, утримуючи двома пальцями лівої руки. За бажання (і вміння) можна скористатися ножем з десертною вилкою.

Як подавати десерт?

Торти подають на таці з невисокими бортами або зовсім без них. Якщо вони будуть занадто широкими або високими, десерт розкладати по тарілках буде незручно, його зовнішній вигляд може бути зіпсований. Ще краще використовувати для подачі спеціальну страву на високій ніжці, щоб цвях програми – торт – стояв на піднесенні.