Коли приймати горобину

Горобину радять застосовувати при захворюваннях серця та підвищеному рівні холестерину в крові. Стоматологи призначають настої для лікування захворювань із симптомами набухання та кровоточивості ясен, у тому числі, викликаного нестачею вітаміну С в організмі. Горобина стимулює роботу щитовидної залози.

Коли потрібно їсти горобину?

Рекомендується робити це вранці, Вважається, що в цей час плоди смачніші і багатші корисними речовинами. Вибирайте яскравіші за кольором ягоди. Ягоди, зібрані після заморозків, непридатні для зберігання, але їх можна використовувати для приготування соків, варення, джемів, киселів, мармеладу тощо.

Як застосовують горобину?

Ягоди горобини використовують у свіжому, сушеному та вареному вигляді. У свіжому вигляді вони йдуть для приготування варень, джемів, конфітюрів, мармеладу, повидла, пастили, желе, морсів, компотів, сиропів та соків. на горобині наполягають алкогольні напої: горобину на коньяку, наливки, лікери, настоянки та вина.