Коли ревінь їстівний

Що таке ревінь і як його їдять Дозріває він зазвичай з травня по липень, хоча є й осінні сорти. Їстівними є лише стебла ревеню, а ось його листя отруйне, тому їх обов'язково потрібно обрізати. На смак ревінь досить терпкий і кислуватий, схожий на зелені яблука, селера і недозрілу полуницю.6 черв. 2023 р.

Коли ревінь стає отруйним?

У народі існує повір'я, що після Янова дня (24 червня) ревінь (повсякденна назва в Латвії – рабарбар) стає шкідливий для здоров'я, і ​​в їжу його краще вже не вживати.

Коли ревінь готовий до вживання?

Вже в початку травня, через 15 – 20 днів після сходу снігу та припинення заморозків, ревінь готовий до вживання. Ця невибаглива рослина може збагатити організм вітамінами, як і кропива, щавель, листя кульбаб.