Коли в'ялять рибу

Нанизану приблизно по 15 штук рибу навішують на багатоярусні вішала. Велика вобла велиться на вішалах 17-30 діб, дрібна – 13-15 діб. Дрібну рибу в'ялять розсипом на настилах або сітках завтовшки в один шар риби протягом 2-7 діб..

Коли можна в'ялити рибу?

Оптимальна температура – нижче -5. Для в'ялення потрібна риба понад 1 сорт. Використовується свіжа, охолоджена чи морозива. Обов'язковим етапом підготовки сировини є витримка продукту при температурі до -5 градусів до того моменту, поки воно не задубіє.

Коли готова в'ялена риба?

Визначити готовність в'яленої риби дуже просто. Для цього потрібно її зігнути. Спружинит і повернеться в початкове положення – можна ласувати.