Коли заготовляють сировину шипшини

Плоди збирають у серпні – жовтні, до заморозків, коли вони набувають яскраво-червоного або помаранчевого забарвлення, швидко (не пізніше ніж через 12 годин після їх збору) сушать при температурі 80-90 ° C в сушарках, печах, розсипавши плоди тонким шаром і перемішуючи їх.

Коли найкраще збирати шипшину?

Коли збирають шипшину У південних та центральних областях України шипшину збирають приблизно в середині вересня, а в північних областях – наприкінці вересня або на початку жовтня. Розпізнати стиглу шипшину можна за широко розкритими чашолистками на кінці ягід. Ягоди можна зірвати і пізніше.

Як правильно збирати та сушити шипшину?

Заготовляють шипшина, коли він забарвився в яскраво-червоний або помаранчевий колір, але ще не став м'яким, разом із плодоніжкою, так він довше зберігається. Шипшина, зібраний після заморозку, треба відразу сушити у пічці або в духовці при температурі 40 градусів або у спеціальній сушарці.