Коли знімати шашлик

Щоб перевірити готовність шашлику, надріжте товстий шматок м'яса і злегка натисніть. Якщо виділяється безбарвний сік, значить, час знімати шампури з мангалу. Якщо ж сік червоного відтінку, потрібно ще трохи підсмажити м'ясо.29 квіт. 2022р.

Як дізнатися, коли шашлик готовий?

Час приготування шашлику становить приблизно 25-35 хвилин. Щоб зрозуміти, чи готове м'ясо, потрібно розрізати один шматочок шашлику та подивитися на сік. Якщо він червоний – продовжуємо готувати, шашлик ще сирий у середині. Рожевий відтінок – середній ступінь прожареності, а прозорий сік означає, що шашлик готовий.

Скільки треба тримати шашлик?

Зазвичай шашлик смажиться близько півгодини, але все залежить від розміру шматків. Розраховуйте, що у середньому від 20 до 40 хвилин. Замариноване м'ясо, нарізане на невеликі шматки (кубики зі стороною 3-5 см), нанизується на шампури.