Кунжутна олія рафінована та нерафінована що краще

Варто зазначити, що у кулінарії використовується певний вид кунжутної олії. Наприклад, для смаження підходить рафінований, а от кунжутну олію з обсмаженого насіння використовується як ароматизатор. Для салатів, деяких готових страв та для випікання десертів необхідно брати нерафінована кунжутна олія.4 березень. 2021 р.

Яку олію краще брати рафіновану чи нерафіновану?

Рафінована олія не виділяє шкідливих канцерогенів, а також не піднесе неприємних сюрпризів: не димітиме і пінитися при жарінні. Нерафінована олія, На відміну від більш очищеного продукту, проходить лише механічну фільтрацію.

Яка краще кунжутна олія?

Кунжутну олію видобувають із двох видів насіння: білого та чорного. Олія з білого насіння вважається якіснішим, проте з темних його можна отримати більше. Світле масло додають салати та інші страви, а темне використовується в основному в кухнях південних народів, оскільки має більш виражений запах.