Квашена капуста стала слизом.

Капуста вийде слизькою, якщо при її приготуванні використовувалося надто багато цукру або надто мало солі. Також варто пам'ятати, що для квашення капусти не можна застосовувати йодовану сіль та сіль дрібного помелу. Крім того, не варто використовувати воду прямо з-під крана. Рідина слід відфільтрувати. 20 жовт. 2021 р.

Що робити з квашеною капустою, якщо вона стала слизькою?

Не переживайте, це не страшно, її промийте і приготуйте з неї щі або солянку. Таку капусту можна і реанімувати – вивалити в тазик, додати солі і пережимати, залишити ще постояти при кімнатній температурі день-другий, і в холод.

Як виправити квашену капусту?

Найперевіреніший спосіб, як нейтралізувати кислоту капусти або як виправити смак квашеної капусти – це добре її промити. Таким чином, кислий смак можна зробити менш різким. Чим кисліше капуста, тим інтенсивніше її варто промивати. Найкраще для цього використовувати друшляк.