Манго багате вітамінами групи В, С, А, Е, а також магнієм, кальцієм, залізом та цинком. Регулярне вживання фрукта допоможе дбати про серце, покращити здоров'я очей та волосся, зміцнити імунітет. Вчені рекомендують обов'язково увімкнути манго в раціон харчування, якщо на фрукт немає алергії.9 лист. 2021 р.
Що за фрукт манго та як його їдять?
Mangifera indica) – тропічний фрукт з солодким смаком та волокнистою текстурою. У промислових масштабах його культивують у тропічній Азії, на Соломонових островах, у Каліфорнії, на Канарських та Філіппінських островах, на Кубі. Манго вживають у їжу в незрілому і стиглому, сирому та термічно обробленому вигляді.
Коли не можна їсти манго?
Протипоказано манго при індивідуальній непереносимості, загостренні панкреатиту та ниркових патологіях. Висновок один – все добре в міру. Для дорослих людей трохи більше двох фруктів щодня, а дітей достатньо одного. Зовсім маленьким – у невеликій кількості у вигляді пюре.