Їх називають харчовими волокнами, ці вуглеводи покращують травлення серед іншої користі. Основна функція харчових волокон — зміна природного вмісту шлунково-кишкового тракту та зміна всмоктування інших нутрієнтів та хімічних речовин.
Чим корисні полісахариди?
Полісахариди поступово підвищують рівень глюкози, у процесі засвоєння, спрямовують її на підживлення мозку, м'язів, внутрішніх органів, до того ж забезпечують стабільне та довготривале відчуття насичення.
Як полісахариди впливають на організм?
Полісахариди рослин надають виражену протизапальну, ранозагоювальну, антиоксидантну та протирадіаційну дію, стимулюють процеси кровотворення, активують функції імунної системи при введенні в організм як здорових тварин, і тварин з різними видами патології.