— мінерали – кальцій, магній, селен, цинк, йод, залізо, фосфор; – вітаміни – A, B2, ніацин (B3), B6, біотин, B12, D, фолієва кислота; Яєчню корисно їсти вранці, щоб заповнити баланс білка. Часто її їдять на сніданок саме спортсмени підтримки м'язів в тонусе.31 янв. 2022р.
Які вітаміни у смажених яйцях?
Яєчня (ЯЙЦЯ СМАЖЕНІ)
Вітамін А – 787 IU | Калій – 152 мг |
---|---|
Вітамін В1 – 0,044 мг | Кальцій – 62 мг |
Вітамін В2 – 0,495 мг | Залізо – 1,89 мг |
Вітамін PP – 0,082 мг | Натрій – 207 мг |
Вітамін В5 – 1,660 мг | Магній – 13 мг |
Що найкорисніше у яйці?
З'їдаючи його, людина отримує потужний заряд вітамінів та макроелементів – у тому числі, ПНЖК Омега-3, фолієва кислота, вітаміни А, К, Е, В12, селен, кальцій, фосфор, біотин. У яйці також міститься холін, який благотворно впливає на роботу нервової системи.