Що корисне у варених яйцях

мінерали – кальцій, магній, селен, цинк, йод, залізо, фосфор; – вітаміни – A, B2, ніацин (B3), B6, біотин, B12, D, фолієва кислота; Яєчню корисно їсти вранці, щоб заповнити баланс білка. Часто її їдять на сніданок саме спортсмени підтримки м'язів в тонусе.31 янв. 2022р.

Які вітаміни у смажених яйцях?

Яєчня (ЯЙЦЯ СМАЖЕНІ)

Вітамін А – 787 IUКалій – 152 мг
Вітамін В1 – 0,044 мгКальцій – 62 мг
Вітамін В2 – 0,495 мгЗалізо – 1,89 мг
Вітамін PP – 0,082 мгНатрій – 207 мг
Вітамін В5 – 1,660 мгМагній – 13 мг

Що найкорисніше у яйці?

З'їдаючи його, людина отримує потужний заряд вітамінів та макроелементів – у тому числі, ПНЖК Омега-3, фолієва кислота, вітаміни А, К, Е, В12, селен, кальцій, фосфор, біотин. У яйці також міститься холін, який благотворно впливає на роботу нервової системи.