Що корисно при атеросклерозі

Забезпечити достатнє надходження тваринного білка: нежирні сорти м'яса (яловичина, телятина 2-3 рази на тиждень), риби (тріска, навага, хек, мінтай, щука), птахи (курка), яєчний білок, нежирні молочні продукти (бринза, м'які сири).

Що категорично не можна при атеросклерозі?

Насамперед це випічка, білий хліб, торти, тістечка, цукерки. Жирні сорти м'яса легко стають винуватцями накопичення поганого холестерину, сприяють ліпідним відкладенням в організмі, підвищують навантаження на печінку, а значить і на серце.

Які фрукти треба їсти під час атеросклерозу?

Бета-каротин – зелені та жовто-оранжеві овочі та фрукти (морква, солодкий перець, цвітна капуста, кабачки, дині, персики, салат, шпинат, кріп, петрушка) Вітамін С – цитрусові, ягоди (особливо чорна смородина), дині, солодкий перець, капуста цвітна та квашена, томати, картопля