Що корисного у пшениці

Зерна пшениці – це гарне джерело вітамінів та корисних речовин. У ній містяться кальцій, калій, хром, мідь, кремній, селен, цинк, залізо, йод, вітаміни B5, Е, С, D, Р, фолієва кислота.

Чим багата пшениця?

До складу пшеничного зерна входять: крохмаль та інші вуглеводи (50-60%), білки (від 10% до 20%), рослинні жири. Зерна містять комплекс вітамінів (В1, В2, В6, С) та мінералів (кальцій, калій, магній). Калорійність пшениці – 339 ккал.

Чи можна їсти пшеницю?

Цілісне пшеничне зерно корисно їсти сирим, але в дуже обмеженій кількості. Відварену пшеницю можна використовувати як гарнір або додавати в супи та салати..