Що краще амоній чи розпушувач

Амоній – це практично розпушувач, але для більш сухої випічки (Хімічний склад відрізняється). Використовується для печива та пирогів зокрема із пісочного тіста. Плюси амонію – компактний ефект, зберігаючи крихкість та легкість печива або крекерів, необхідна пухкість тесту та тривала консервація.

Чи можна використовувати амоній замість розпушувача?

Застосування амонію у випічці Е-503 застосовується як замінник соди та дріжджів, він користується широким попитом у пекарнях та кондитерських цехах. Його перевага полягає в тому, що продукт прискорює процес виробництва, через що його нерідко додають у пекарський порошок. Амоній використовується як розпушувач.

Як правильно додавати амоній у тісто?

Амоній харчовий (карбонат амонію) Його потрібно розводити в майже гарячому молоці (буде дуже сильний аміачний запах, який швидко випаровується). Застосовувати його при виготовленні булочок та бісквітів категорично заборонено.