Що краще для копчення бук чи вільха

Вільховий дим є найчистішим і дає копченостям насичений аромат та смак. Тріска бука забезпечує рівномірний золотистий колір продуктів.. У той же час бук мало впливає на смакові якості, тому букова тріска знайшла своє застосування при копченні сирів, овочів та риби.

Яке найкраще дерево для копчення?

Можна коптити на вільхи та горобині, а можна застосувати вербу, бук, дуб і клен. Ці породи дерев відрізняються тим, що в них мало смоли – вони не псують м'ясо, але надають йому незрівнянного аромату та смаку. Вільха та горобина найкраще підходять для копчення риби та м'яса.

Яка тріска найкраще підходить для копчення?

Тріска для м'яса Для копчення птиці, дичини та м'яса найкраще підходить вільха, ясен, осика та бук. Стружку яблуні, абрикосу та вишні зазвичай використовують для приготування птиці. Завдяки такому тріску готовий делікатес отримує тонкий аромат і ненав'язливий солодкуватий присмак.