Теоретично основна відмінність у тому, що при використанні мангалу продукти проходять глибоку термічну обробку, смажаться на вугіллі. Барбекю і гриль припускають більше томлення, гасіння, ніж звичайну смаження. Все завдяки конструкції та особливостям будови даних пристроїв.
Чому гриль кращий за мангал?
Види та особливості грилів Гриль, у якому продукти готуються під впливом жару на ґратах, відрізняється від мангалу тим, що є можливість регулювати інтенсивність прожарювання шляхом переміщення їжі по ґратах. На відміну від мангалів, у грилів немає єдиної форми.
У чому різниця гриль та мангал?
Чим відрізняється мангал від барбекю? Мангал – прямокутна глибока жаровня, на якій м'ясо готується з використанням шампурів.. Найчастіше використовується для шашликів. Барбекю – пристосування круглої форми з гратами, що підходить для приготування стейків, сосисок та іншої їжі.