Що робити із зібраними лисичками

Що потрібно робити з лисичками перед смаженням?

Свіжі лисички після закипання потрібно варити:

  1. для супу – 15-20 хвилин;
  2. перед маринуванням – 20-25 хвилин;
  3. перед заморожуванням – 15-20 хвилин;
  4. перед жаркою – 5-10 хвилин (хоча лисички відварюють рідко).

Як обробити свіжі лисички?

Як чистити лисички покрокова інструкція з фото

  1. Крок 1. …
  2. Гриби потрібно перебрати, видаливши велике сміття. …
  3. Приділіть особливу увагу «жабру» під шапочкою. …
  4. Протріть губкою шапочку, видаляючи весь бруд.
  5. Відріжте кінчик ніжки, освіжаючи зріз. …
  6. Промийте ще раз гриби під проточною водою.