Що робити простроченим борошном

Щоб запобігти харчовим відходам, можна спробувати творчо використовувати старе борошно, коли термін її придатності майже минув. Крім хлібобулочних виробів, таких як хліб та тістечка, воно підходить для створення нехарчових виробів, таких як тісто для ігор або домашній клей.

Чи можна використовувати борошно зі строком придатності, що минув?

Деякі продукти можуть бути безпечними після закінчення терміну придатності. Про це розповіла лікар-гастроентеролог Наталія Морозова. "Умовно придатними після закінчення терміну придатності можуть бути, наприклад, сухі суміші для випічки, борошно та інші подібні продукти.

Що робити з поганим борошном?

З борошна зі зниженою активністю краще випікати хліб на заквасці. З борошна з незрілого зерна хліб випікати опарним способом, з великою опарою на рідких дріжджах. Кислотність тесту необхідно підвищити (наприклад, додавши замість води сироватку). Додати ферментні препарати.