Що робити з ягодами жимолості

Як переробити ягоди жимолості?

Жимолість добре поєднувати з іншими ягодами. Наприклад, урожай з її пізньостиглих сортів можна переробляти з садовою суницею. Виходить цікаве поєднання: за смаковими якостями обидві ягоди немов покращують одна одну. З жимолості можна робити будь-які заготовки: варення, пастилу, джем, сік, компот.

Як зберегти ягоди жимолості на зиму?

на 1 кг ягід знадобиться близько 1,5 кг цукру. Свіжозібрані ягоди жимолості акуратно, намагаючись не роздавити, перемішайте з цукром, покладіть отриману суміш у скляні банки, зверху посипте цукром і герметично закрийте банку. Так ви зможете зберегти жимолість свіжі і ласувати їй взимку.