Що роблять із папоротей

Крім того, папороті використовують як кормові (орляк звичайний, завдяки високому вмісту протеїну), лікарські (особливо щитовник чоловічий), харчові (в основному орляк звичайний та страусник звичайний), декоративні (кочедижник жіночий, страусник звичайний) рослини; деякі – бур'яни.28 черв. 2010р.

Що роблять із папороті?

Папороть використовується у кулінарії різних народів світу. З молодого листя готують салати, «равлики» відварюють, смажать, маринують і солять на зиму, використовують як приправу для м'яса. На смак рахіси папороті орляка нагадують гриби. У свіжому вигляді папороть не вживають!

Що потрібно зробити зі свіжою папороттю?

Орляк можна додавати в супи, салати та запіканки, використовувати як начинку для пиріжків, млинців та вареників, робити з нього закуски, а також гасити, смажити і подавати як гарнір до м'ясних та рибних страв. Якщо папороть подрібнити за допомогою блендера, він може чудово доповнити соуси чи підливи.