Крім того, папороті використовують як кормові (орляк звичайний, завдяки високому вмісту протеїну), лікарські (особливо щитовник чоловічий), харчові (в основному орляк звичайний та страусник звичайний), декоративні (кочедижник жіночий, страусник звичайний) рослини; деякі – бур'яни.28 черв. 2010р.
Що роблять із папороті?
Папороть використовується у кулінарії різних народів світу. З молодого листя готують салати, «равлики» відварюють, смажать, маринують і солять на зиму, використовують як приправу для м'яса. На смак рахіси папороті орляка нагадують гриби. У свіжому вигляді папороть не вживають!
Що потрібно зробити зі свіжою папороттю?
Орляк можна додавати в супи, салати та запіканки, використовувати як начинку для пиріжків, млинців та вареників, робити з нього закуски, а також гасити, смажити і подавати як гарнір до м'ясних та рибних страв. Якщо папороть подрібнити за допомогою блендера, він може чудово доповнити соуси чи підливи.