Що роблять з грибом опінок

Опеньки ідеальні гриби для засолювання, маринування, смаження. Вони добре засушуються на зиму, з них виходить чудовий грибний суп.

Що потрібно робити з опеньками?

опеньками

  • Опеньки у сметанному соусі
  • Борщ з опеньками, щавлем та шпинатом
  • Дріжджовий пиріг з опеньками
  • Грибна ікра з опеньків
  • Опеньки або інші дрібні гриби в олійному маринаді
  • Мариновані опеньки за бабусиним рецептом
  • Класичний жульєн із білих грибів за радянським рецептом
  • Різотто з білими грибами

Як правильно обробити гриби опеньки?

Великі опеньки розріжте на кілька частин, дрібні залиште цілими. Промийте під проточною холодною водою. Заморожені гриби попередньо розморожувати необов'язково. Але якщо на них багато льоду або вони злиплися в одну грудку, можна обдати їх гарячою водою.