Швидко схоплюється алебастр що робити

Рецепт такий: на 0,5 склянки алебастру взяти 4-5 крупинок лимонної кислоти і кинути при замішуванні в холодну воду.

Що потрібно зробити, щоб алебастра не так швидко застигала?

За допомогою лимонної чи винної кислоти. Потрібно додати близько 0.1%-0.2% маси алебастру. Лимонну кислоту потрібно спочатку розчинити у невеликій кількості води. Також можна використовувати оцет, але його потрібно більше – приблизно 1% від маси.

Чим можна сповільнити схоплювання алебастру?

Уповільнювачі схоплювання – це добавки, які збільшують час застигання алебастру.

  • ПВА,
  • Шпалерний клей,
  • Рідина для миття посуду (Феррі),
  • Рідке мило,
  • Борна та лимонна кислота,
  • Пральний порошок,
  • Шпаклівка Ветоніт,
  • Молоко 3,2 жирності,