Рецепт такий: на 0,5 склянки алебастру взяти 4-5 крупинок лимонної кислоти і кинути при замішуванні в холодну воду.
Що потрібно зробити, щоб алебастра не так швидко застигала?
За допомогою лимонної чи винної кислоти. Потрібно додати близько 0.1%-0.2% маси алебастру. Лимонну кислоту потрібно спочатку розчинити у невеликій кількості води. Також можна використовувати оцет, але його потрібно більше – приблизно 1% від маси.
Чим можна сповільнити схоплювання алебастру?
Уповільнювачі схоплювання – це добавки, які збільшують час застигання алебастру.
- ПВА,
- Шпалерний клей,
- Рідина для миття посуду (Феррі),
- Рідке мило,
- Борна та лимонна кислота,
- Пральний порошок,
- Шпаклівка Ветоніт,
- Молоко 3,2 жирності,