Сир пармезан для чого корисний

Вміст холестерину в Пармезані менший, ніж в інших сирах, це знижує ризик атеросклерозу та серцевих захворювань при його регулярному вживанні. У Пармезані є вітаміни А, групи В, D та K, а також мінерали (кальцій, фосфор). 75 грамів Пармезану покривають денну норму кальцію.27 лип. 2017 р.

Кому не можна сир пармезану?

Людям, які страждають на гіпертонію, діабет, захворювання нирок та інші хвороби, безпосередньо пов'язані з водно-сольовим балансом в організмі, пармезан можна використовувати лише у невеликих кількостях. Також до шкідливих властивостей можна віднести і шкоду від дії глутамату натрію на організм.

Як правильно їсти сир пармезан?

Пармезан подають як закуску до білого та червоного вина. Він добре поєднується з виноградом та зеленню. Тертий пармезан додають до салатів, посипають їм різотто, пасту, піцу, поленту, овочеві та м'ясні страви. Сир рівномірно плавиться, утворюючи хрустку скоринку.