Сирна дошка з ножами.

Невеликий струною з ручкою, розміром із сирний рубанок, дуже просто використовувати – достатньо провести ножем по краю сиру напрямком на себе. Одним із найзручніших домашніх варіантів буде модель з підставкою, яка виконує також роль дошки, яка може бути виготовлена ​​як з дерева, так і з мармуру.

Яким ножем потрібно різати сир?

Принцип використання сирних ножів один – для твердих сирів застосовують ножі-терки та слайсери, напівтвердих – масивні голландські. М'які сири ріжуть ножами, що мають повітряні кишені, а сири з пліснявою, щоб уникнути зминання шарів сиру та пліснявого малюнка – лише дротяними.

Як користуватись дошкою для сиру?

Найважливіше правильно розташувати сири на тарілці. Вони повинні бути розташовані за наростаючим смаком за годинниковою стрілкою – від сирів з ніжним і м'яким смаком до найбільш терпких і гострих.. Найкраще покласти м'який сорт сиру на 6 годин на дошці і від нього розкладати тарілку далі за годинниковою стрілкою.