Слимаки чим вони шкідливі та корисні

Справді, у м'ясі равликів безліч корисних речовин: вітаміни А, Е, К, РР та всієї групи В, кальцій, калій, магній, цинк, лектин, білок, селен, мідь та фосфор. І, що важливо, практично відсутня холестерин.6 чер. 2018 р.

Чим небезпечні звичайні равлики?

Найнебезпечнішими вважаються равлики, які заражені паразитичними хробаками виду Schistosoma. Вони вражають сечостатеву систему та шлунково-кишковий тракт. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щороку равлики сприяють загибелі понад 20 тисяч людей.

Чи можна їсти равликів із городу?

Які види равликів їстівні Готувати можна сухопутних, морських, садових та прісноводних молюсків.. Серед сухопутних найсмачнішою визнано Helix Pomatia або виноградний равлик – саме він став основою для знаменитого французького ескарго.