Соєвий соус дуже корисний, регулярне його вживання зменшує ризик розвитку раку грудей.. Він містить антиоксиданти, яких у ньому набагато більше ніж у цитрусових або червоному вині, а також необхідні вітаміни С і В, корисні амінокислоти, цинк та залізо!
У чому шкода соєвого соусу?
Головною шкідливою властивістю соєвого соусу є висока концентрація натрію, що негативно позначається на роботі суглобів. Дієтологи рекомендують вживати цей продукт у помірних кількостях.
Кому не можна їсти соєвий соус?
Щоб уникнути шкоди соєвого соусу для організму, слід виключити його з раціону при:
- індивідуальної нестерпності;
- гострих захворюваннях шлунково-кишкового тракту (гастриті, панкреатиті) та загостренні хронічних;
- ранніх стадіях вагітності – впливає на гормональне тло, викликаючи загрозу викидня.